4/6 stars in Gaffa!

4/6 stars in Gaffa!

GAFFA
Barrett / Skoglund
Klubben

En konstnär och en trummis går in på en bar      

Efter att konstnären Johan Barrett formgivit omslaget till Lars Skoglunds utmärkta jazzmacka La La Lars fattade de båda tycke för varandra och bestämde sig för att utvidga sitt samarbete till att också bli ett musikaliskt sådant. Tillsammans med Anders Stenberg från Deportees och Daniel Bengtsson (som bland annat gjorde delar av Peter Moréns 40) blev så fyraspåriga Klubben till. 

Skoglunds luftiga trumspel – som tidigare hörts i både Laakso såväl som bakom Lykke Li – samsas med framskjutna basar, trippande klaviatur och spröda gitarrer på ett ibland nästan Phil Spectorskt sätt. Den stora förtjänsten med Klubben finns dock i Barretts uppenbart uppriktiga, stundtals naiva, texter. 

Titelspåret skulle kunna vara ett ljudspår till Isabelle Ståhls förträffliga roman Just Nu Är Jag Här, och i Dalen framträder en intressant, eventuellt sargad, barndom: ”Mamma köpte lotter för pengar / hon snott ur min spargris / pappa han bar på ett lugn / men vinglade alltid vid kanten / där tog hans luft slut”. 

Fler låtar ska enligt uppgift vara inspelade. Om vi har tur är Klubben bara början på ett långt samarbete.

Artworks

Artworks

Babes in Boyland

Babes in Boyland

0